NIEUWS

LAMPIONNENTOCHT 2022

In deze donkere tijden kunnen  we allemaal wel een beetje licht gebruiken! Daarom heten we iedereen welkom op onze lampionnentocht, met verschillende zoekopdrachten, een drankje in café Tati en een heuse route langs de mooiste lichtjes van Oud-Berchem.

Lees meer »

DE SINT

Op ZONDAG 20 NOVEMBER 2022 landt de Sint met het vliegtuig op de luchthaven van Deurne.Hij zal doorheen Berchem trekken vanaf 14:00u.

Lees meer »

GRIEZELVERHALEN

Ben je niet bang voor botten en knokenBen je niet bang voor monsters en spokenSchrikken draken je niet af - Sta je van geesten niet pafLust je verhalen die je doen sidderen en bevenkom dan je oortjes te luisteren geven

Lees meer »

Nieuw Speeltoestel

Het District Berchem zal aan het pleintje voor de Sint-Hubertuskerk een nieuw speeltoestel plaatsen. De keuze hiervan werd eerder door de buurt bepaald en in een vorige infobrief bekend gemaakt.Het speelobject komt op het pleintje recht tegenover de ingang van de kerk. Het District Berchem wil van de gelegenheid gebruik maken om het pleintje groener te maken en speelse stapstenen aanleggen die naar het speeltoestel leiden. De bomen blijven behouden.De aanleg kon helaas niet meer plaatsvinden in het najaar zoals eerder gecommuniceerd. De reden hiervoor is dat het speeltoestel op een nieuwe, rubberen valondergrond komt te staan. Het plaatsen van dit materiaal vraagt een minimale verwerkingstemperatuur van 15°C.

Lees meer »

Cadeaubonnen HvB

Vanaf januari 2022 kan je bij 'Hart van Berchem' cadeaubonnen kopen om je familie, vrienden en/of collega's mee te verrassen. Hiermee kunnen zij terecht bij al onze aangesloten leden en winkels.

Lees meer »

Sinterklaas stoet 21/11/2021

De grote optocht van Berchem (België) vindt plaats op zondag 21 november 2021. Deze grote optocht zal beginnen om 13:30 uur. Deze grote optocht heet 35ste Berchemse Sinterklaasstoet. Het thema is deze keer: Feestparade voor Piet. Elke 3e zondag van november vindt deze grote optocht plaats.

Lees meer »

Beplanting Resedastraat, Baron de Catersstraat en Pioenstraat

Het district Berchem verbeterde recent de verkeersveiligheid door de heraanleg van het kruispunt Resedastraat, Baron de Catersstraat en Pioenstraat. In deze aanpassing zijn ook 6 plantvakken aangelegd die de parkeerstroken in de zijstraten afbakenen.Tijdens de werken is gebleken dat de nutsleidingen in de nieuwe plantvakken helaas erg ondiep zitten. Dit in tegenstelling tot de informatie die de stad en het district ter beschikking hadden bij de opmaak van de plannen. Hierdoor kunnen de voorziene bomen helaas niet geplant worden omdat er te weinig ondergrondse ruimte is voor de boomkluiten.De plantvakken worden wel behouden en zullen door de groendienst voorzien worden van beplanting om toch meer groenvolume te creëren op dit kruispunt. Er wordt gekozen voor een voldoende stevige beplanting zodat het minder aantrekkelijk is om vuilnis of fietsen in de plantvakken te stallen. Zo dragen de groenvakken nog steeds bij tot de ontharding en vergroening van het district.

Lees meer »

Corso - Het nieuwe CC van Berchem

Corso ligt middenin de bruisende en diverse wijk Oud-Berchem. Die mix zet zich binnen de muren van de schouwburg verder met een rijke waaier aan voorstellingen en totaalbelevingen die je niet overal vindt. Bovenop het ‘voor ieder wat wils’ culturele aanbod, eigen aan de Antwerpse cultuurhuizen, kiest corso voor een focus op theater, hedendaagse dans en totaalbelevingen voor het hele gezin.

Lees meer »